El camí original de Sant Jaume

El primer camí

Apogeu, caiguda i recuperació

El Camí muntanyós

La millor època per fer-lo

Primavera

En l’àmbit paisatgístic, segurament és la millor època després de la tardor, tenint en compte bellesa i inclemències meteorològiques. Potser també és quan més hi plou, però és molt millor la pluja que no pas la neu o la boira. Pel que fa a afluència de pelegrins, és temporada mitjana

Estiu

Bon temps i dies molt llargs. Es pot començar a caminar molt d’hora i arribar a lloc abans de la calor del migdia, o bé es poden fer rutes molt llargues. Els dies més calorosos, durant el migdia millor no caminar. És l’època de major afluència de pelegrins, quelcom que no té per què ser dolent.

Tardor

Sense cap dubte, la millor època per fer-lo, especialment la part d’Astúries, amb els castanyers i la resta d’arbres caducifolis de tons ocres i vermells. Sortides i postes de sol precioses garantides. Fresca als matins, i més possibilitat de pluja. Menys pelegrins, i dies també més curts.

Hivern

Dies bastant curts, fred, i per la part que transcorre dins Astúries és molt habitual trobar neu. La neu és més exigent físicament, i pot desdibuixar el camí, o fins i tot amagar-lo. Suposo que també deu haver-hi boira. És l’època amb menys pelegrins, i per tant podeu trobar alguns albergs tancats.

Divi WordPress Theme

Què és?

Les etapes

Els albergs

Els pelegrins